APRENEM a ser: Autònoms/es


Bon dia!
Ser una persona autònoma vol dir fer coses per tu mateix/a sense que sempre necessitis ajuda. És com quan et vesteixes sol/a al matí o quan menges tot sol/a sense que ningú t'ajudi. Aquí tens alguns exemples de com pots ser autònom/a:
Vestir-se Sol: Quan t'aixeques al matí i tries la teva roba, et poses la samarreta, els pantalons i les sabates tu sol/a. Això és ser autònom/a!
Rentar-se les Mans: Quan jugues fora i et poses les mans brutes, pots anar al lavabo i rentar-te les mans tu mateix/a amb sabó i aigua. Això també és ser autònom/a!
Menjar Tot Sol/a: Quan menges amb la cullera o la forquilla i no necessites que algú et doni el menjar, estàs sent autònom/a.
Endreçar les Joguines: Quan acabes de jugar, pots recollir totes les teves joguines i guardar-les a la seva caixa. Això és una altra manera de ser autònom/a!
Quan fas aquestes coses per tu mateix/a, estàs aprenent a ser gran i responsable. Està bé demanar ajuda quan la necessites, però també és important intentar fer algunes coses sol/a. Així et fas cada dia més autònom/a!

Comentaris