OBSERVEM: Igualtat


Ampliar la imatge i comentar-la amb els nens i nenes.

És important educar en igualtat de gènere des d'edats primerenques (0-12 anys) ja que en aquesta etapa els menors estan encara lliures de prejudicis, i aquest fet, afavoreix una millor interiorització i un desenvolupament de comportament responsable i cívic, en què el fet de ser home o dona, no vingui determinat per aquests rols preestablerts. Hem de tenir present que les joguines i el lleure, a banda de servir perquè els nens s'expressin i diverteixin, també són recursos d'aprenentatge i de desenvolupament de rols en la interacció social posterior en la vida adulta.

Per això, és important que prediquem amb l'exemple, i que lluitem per evitar la separació de rols, actituds o opcions, en virtut de gènere. Hem de fugir dels prejudicis i tractar els nostres alumnes com a persones úniques amb les seves qualitats, preferències i emocions úniques.

Jesús, tu vols que no critiquem, que deixem els altres ser com vulguin, que tractem els altres igual que ens agrada que ens tractin. Dius que, si tractem amb amor els altres, tu ens estimes a nosaltres encara més.

Comentaris