CONTES DEL MÓN: El ratpenat de colors


El ratpenat s'avergonyia de la seva lletjor, del color de les seves ales i del seu cos. Envejava a les aus que tenien belles plomes de colors. Per això va decidir volar fins a les altures i demanar-li unes al Creador. Però ja no quedava ni una, ja que les havia utilitzat totes en la creació dels ocells, de manera que li va suggerir demanar-li a cada un d'ells una ploma.
El ratpenat així ho va fer. Va triar només a les aus més belles i després es va cobrir amb totes les plomes que havia aconseguit. Es va convertir en l'animal més bell de la Terra.
Altiu i vanitós, no parava de volar embadalit, veient com els altres animals l'admiraven. Brillaven tant els seus colors que els reflexos de les seves plomes van crear l'arc de Sant Martí al cel.
Es va convertir en un ésser egoista i presumit, gaudia humiliant a altres animals per no ser tan bonics com ell.
Per això el Creador va decidir castigar-lo treient-li les plomes i retornant-li el seu aspecte original. El ratpenat va sentir tanta vergonya que, des de llavors, se'n va anar a viure a les fosques cavernes i surt només de nit, perquè ningú el vegi.

Jesús, tu ensenyaves amb contes com ens hem de tractar: ​​ens deies que hem de ser bons per a tothom, que no hem de fer mal, que ens hem d'ajudar. Així serem tots feliços i viurem com a germans.

Comentaris

  1. Ens ha agradat molt el conte!

    Nens i nenes de 1rB. Sant Gabriel BCN

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies