EXPLICA'M UN CONTE: La pedra màgica


Un dia va trucar a la porta d'una casa de poble un estrany home. La dona que va obrir es va sorprendre en veure’l. "Què vol?", Va preguntar. "Vinc a oferir-li una pedra màgica, que serveix per fer sopa. Només cal fer-la bullir, i aconseguirà la millor sopa que hagi provat en la seva vida".
A la dona li va entrar curiositat i va decidir fer la prova. Va fer passar a l'home, i va posar una gran olla d'aigua al foc. Mentre s'escalfava, la dona va anar a explicar-ho als seus veïns, que es van ajuntar al voltant del foc. Quan l'aigua va començar a bullir, l'home va llançar la pedra màgica a l'olla i davant l'expectativa general la va provar: "Deliciosa!", Va comentar, "Si tingués una mica de carn li donaria més bon gust". Immediatament una de les veïnes va sortir corrent i va tornar amb un gran tros de carn que va anar a parar a l'olla. "Potser una mica de verdura també ajudaria", va afegir l'estrany. Una després d'una altra, diverses veïnes van anar desapareixent i tornant amb patates, pastanagues, carbassa i cebes, que van anar caient a l'olla.
Mentrestant, altres veïns van portar plats i coberts, van muntar un gran tauler, mentre altres portaven cadires de casa seva. Tot el poble s'havia reunit al voltant de l'home de la pedra màgica. Un darrere l'altre van rebre generoses racions de la qual va resultar ser la més apetitosa sopa que havien provat a les seves vides. Ningú va reparar mentre menjaven, que l'estrany havia desaparegut, deixant rere seu la pedra, que ara podrien utilitzar cada vegada que desitgessin compartir la sopa més deliciosa del món.

Comentaris