EXPLICA'M UN CONTE: El niu de les cigonyes


Als peus d'un castell hi havia un bell jardí amb uns pins verds, alts i frondosos on havien instal·lat niu una família de cigonyes.
Aquest any no es presentava massa fred i, per això, les cigonyes van decidir quedar-se a passar-hi l'hivern i no emigrar a l'Àfrica com feien altres anys.
Un matí es va aixecar un fort vent que va desencadenar una gran tempesta i, va passar amb tal violència que va partir la branca i va tirar el niu a terra. Les cigonyes en veure la seva casa a la terra i l'arbre ferit es van posar molt tristes; però, de seguida es van posar mans a la feina per construir de nou el seu niu en una altra branca del mateix arbre.
Va tornar la tranquilitat al niu. La parella de cigonyes de grans ales blanques, coll prim, bec fi i potes molt llargues, sortien diàriament a buscar menjar i pals i branques per alimentar els seus petits i mantenir en bon estat i en ordre el seu preciós niu. Des del castell estaven acostumats a escoltar el soroll que produïen xocant els seus becs.
Una nit va començar a nevar. Va estar nevant tres dies seguits i tanta neu va caure, que les branques es van partir pel pes, i el niu que amb tant d'esforç havien tornat a aixecar caure a terra, deixant a les cigonyes malferides i molt tristes.
Les cigonyes demostrant una vegada més la seva fortalesa i valentia davant les adversitats no es van donar per vençudes i, en poc temps, van començar de nou a construir el seu niu donant una gran lliçó de vida a tots els que hi vivien

Quins animals són els protagonistes? Què els passa? Què fan quan se'ls destrossa el niu per segona vegada?

Jesús, acompanya'ns en tot el que fem, ensenyeu-nos a esforçar-nos. Sempre a punt per donar un cop mà. Dóna'ns força durant tot el dia! Estem segurs que ens ajudaràs.

Comentaris